Femeile au nevoie de protecţie, tandreţe şi o floare. Bărbaţii ştiu asta dar sunt convinşi că floarea le poate înlocui pe primele două. Ei nu ştiu că floarea este în multe cazuri primul lucru de care femeia s-ar dispensa în căutarea fericirii.

        Bărbaţii uită mereu de tandreţe şi protecţie. Uită pentru că sunt suficienţi, învingători, virili şi lipsiti de nuanţe. Până şi orgasmul e lipsit de nuanţe la bărbaţi. Nici măcar nu îl putem mima.
       Astfel ca primă întrebare care vine în mintea bărbatului înşelat este: O fi mai bun la pat ca mine?
      Apoi invariabil: Are floarea mai mare?
Nici prin cap nu-i trece bărbatului suficient, învingator şi viril că adversarul, care tocmai i-a luat urma prin aşternuturile iubitei, a avut mai mult timp, a pus întrebări nerostite demult, a mângâiat, a avut răbdare şi a ascultat atent cu blândete în privire.
Ce are cheliosul ala cu burtă în plus faţa de mine? Ala e bărbat? Ce dracu are ăla în plus? O floare mai mare?
Nu, frate, are mai mulţi bani! Vine invariabil eternul răspuns.
Aşa e, de multe ori,zicem şi noi.
          Dar nu despre acele femei şi bărbati vorbim noi. Nimănui nu-i trece prin cap că barbatul cu chelie şi burtă inţelege să preţuiască femeia de lângă el cu disperarea celui care poate pierde ultimul tren. Trecut prin multe, cu cicatrice în suflet şi dezvantajat fizic, trecut de prima tinereţe el ştie că unica şansă este să mângâie, să asculte, să înţeleagă, să fie atent, să deschidă uşa înainte ca ea să sune. Si mângâie, ascultă, înţelege.
Desăvarşeşte un ritual al gesturilor care contează, este mereu prezent gata oricând să întindă un braţ, nu foarte puternic, dar mereu oportun.
Mai presus de orice nu cere nimic în schimb, cel puţin nu în mod evident pentru că, să nu uităm, şi el e bărbat, vânător experimentat.

          Cu lacrimi în ochi vărsate pe ascuns cand maşina rulează monoton, şi ea priveşte absent peisajul de pe scaunul din dreapta, femeia va decide să renunţe la floarea care îi dă fiori de multe ori pe săptamană – nu e de ajuns…El, tânăr carierist şi stresat, conduce şi nu intelege ce dracu ar mai trebui să facă pentru liniştea cuplului. Că doar depune toate eforturile. Trage maşina pe dreapta şi se uşurează în plin câmp. Se urcă înapoi fără să-şi aducă aminte că ea l-a rugat să-i aducă puloverul din portbagaj. Vor ajunge în curând la munte. Undeva la acelaşi hotel se vor întalni cu un bărbat jovial trecut de prima tinereţe dar cu zambet irezistibil şi poveşti fantastice.
            Femeile au nevoie de protecţie şi tandreţe. Femeile renunţă cel mai uşor la floare. Bărbaţii renunţă la tandreţe şi protecţie. Acest război surd al neînţelegerii va da naştere profitorilor .Cine sunt ei? Pe termen scurt amanţii. Pe termen lung cei întelepţi şi răbdători.
Pe drumul de întoarcere el este bucuros şi uşurat că ea şi-a revenit. E vorbăreaţă şi nu mai priveşte absentă pe geam Si zâmbeşte ca în prima zi. E prea neatent că să realizeze începutul sfârşitului. Pe terasa hotelului bărbatul jovial, trecut de prima tinereţe savurează un cognac…Pe buza paharului este zahăr…

 

sursa: http://www.hi5.com/friend/profile/displayJournalDetail.do?ownerId=83000735&journalId=92771750