Exista sapte decizii pe care orice manager le-ar putea lua aproape in fiecare zi. Fiecare dintre acestea ar putea face ca o companie sa avanseze sau sa esueze cu fiecare zi. Pentru a obtine o conduita manageriala de exceptie, orice manager ar trebui sa fie pregatit sa ia astfel de decizii in orice minut al fiecarei zile:

1. Indiferent de gravitatea situatiei in care te afli, trebuie sa poti sa decizi: „Totul incepe acum”

Niciodata nu lasa ca trecutul sa-ti controleze destinul. Esti ceea ce esti in acest moment al vietii si datorita deciziilor pe care le-ai luat pana acum. Primul pas este sa-ti asumi responsabilitatea pentru ceea ce esti la nivel mental, fizic, spiritual, emotional si financiar – si sa realizezi faptul ca gandurile tale sunt consacrate momentului, circumstantelor.

2. Cand vei analiza ceea ce trebuie schimbat si care este calea care trebuie urmata in activitatea ta profesionala, hotaraste:„Voi alege cu intelepciune”

Sa cauti cu intelepciune – sa-ti alegi prietenii si mentorii spirituali cu grija si sa te pui la dispozitia celorlalti – astfel iti poti transforma intreaga experienta de viata.

3. Indiferent de cat de normala sau extraordinara pare o anumita situatie, ia hotararea:„Sunt o persoana de actiune”

Sa devii o persoana de actiune – o persoana care ia decizii si care actioneaza in conformitate cu acestea cat se poate de rapid – iti va multiplica rezultatele eforturilor tale de o mie de ori. Cu mult curaj si o nesfarsita energie, te poti transforma cu usurinta intr-un conducator inspirat.

4. Indiferent de cat de nesiguri sunt oamenii din jurul tau, chiar si atunci cand o rascoala este pe cale sa izbucneasca, pastreaza-ti calmul si declara:„Am o inima hotarata”

Un om intelept a spus candva: „Chiar si o calatorie de mii de kilometri incepe cu un simplu pas”. Stiind ca acest lucru este adevarat, poti face acest prim pas simplu astazi. Cu o inima neinfricata, drumul tau va fi deschis si clar, iar viitorul asigurat.

5. Indiferent de cat de infricosatoare ar fi diferentele de opinie si oricat de sinistra ar parea situatia, trebuie sa hotarasti:„Astazi am ales sa fiu fericit(a)”

Fericirea este o alegere. Putini oameni reusesc sa descopere adevarul legilor fizice care te pot face sa traiesti fericit in fiecare zi – fericirea nu este o fantoma emotionala care zboara inauntrul sau in afara vietii noastre. Mai degraba este rezultatul gandurilor si activitatilor noastre, care reusesc sa conduca la o reactie chimica in organismul nostru.

6. Indiferent de ceea ce au facut oamenii in trecut, indiferent de cat de ingrozitoare a fost durerea pe care au pricinuit-o, hotaraste:„Voi oferi zilele acestea un spirit iertator”

Secretul cu care poti distruge mania si resentimentele sta in mainile iertarii – sa-i ierti chiar si pe cei care nu iti cer acest lucru. Insa simplul act de a oferi iertare te va ajuta sa eliberezi demonii trecutului pentru care nu mai poti face nimic decat sa creezi o noua relatie de suflet, un nou inceput.

7. Indiferent de cat de multe sanse sunt ratate in fiecare zi, hotaraste: „Voi persevera fara nici o exceptie”

Cea mai mare putere pe care o are la dispozitie omenirea este puterea de a alege. Alege sa perseverezi fara nici un fel de exceptie. Formuleaza-ti concret visele si pastreaza-ti drumul care te va conduce la ele, chiar daca va trebui sa te lupti cu epuizarea, cu refuzurile si cu nesiguranta.

Este usor sa citesti aceste decizii. Provocarea pe care ti-o propunem este sa te confrunti cu ele in fiecare zi. O persoana care a reusit sa aiba un impact pozitiv asupra lumii a formulat aceste simple decizii ale vietii de zi cu zi. Toti detinem aceste abilitati extraordinare. Poti considera ca este darul tau divin. Trebuie doar sa-l folosesti cum trebuie…

„Asta e totul?” te vei intreba… Nu pentru mult timp, dar acesta este minimum. Deciziile de mai sus iti pot salva compania sau familia de la dezastre imense si de la dureri de lunga durata si suferinte.

sursa: http://www.eva.ro/cariera/management/sapte-decizii-care-iti-vor-schimba-viata-articol-4577.html

articol realizat de Gabriela Ceciul